Hoe betrouwbaar is Homewizard?

Een veel gestelde vraag is: Hoe betrouwbaar is Homewizard? Je kan deze vraag op twee manieren interpreteren, namelijk hoe betrouwbaar de Homewizard webshop en de klantenservice is? Maar je kan ook met de vraag zitten hoe betrouwbaar de metingen van Homewizard zijn? Omdat we zelf eigenlijk tot nu toe goede ervaringen hebben met Homewizard op het gebied van klantenservice en webshop leveringen, gaan we eerst in op hoe betrouwbaar de metingen zijn van de verschillende meters van Homewizard.

Hoe betrouwbaar zijn de metingen van Homewizard?

Homewizard heeft inmiddels verschillende apparaten en we kunnen de metingen van Homewizard dan ook niet in het algemeen beoordelen. We gaan ook per meter van Homewizard kijken hoe betrouwbaar de meetresultaten zijn.

Homewizard P1 Meter | Homewizard EnergySocket | Homewizard Watermeter

Hoe betrouwbaar is de Homewizard P1 meter?

Hoewel je qua naam zou denken dat de Homewizard P1 meter ook zelf iets meet, is dit niet het geval. De Homewizard P1 meter is een P1 poort lezer, waarmee je de gegevens die je slimme meter meet kan uitlezen in een app. De P1 meter zelf meet dus niet zelf hoeveel energie er wordt gebruikt. De betrouwbaarheid van de gegevens van je P1 meter zijn dan ook afhankelijk van de kwaliteit van je slimme meter, die over het algemeen als zeer accuraat mag worden beschouwd. De waardes die je energieleverancier een dag later in de app toont, zouden dus altijd gelijk moeten zijn aan de waardes in de Homewizard app.

Hoe betrouwbaar is de Homewizard Energy Socket?

De Homewizard Energy Socket (slimme stekker) verricht de metingen voor het stroomgebruik van een apparaat wel helemaal zelf. Je kan er apparaten mee meten die tussen de 1 watt en 3680 watt verbruiken. Elke Homewizard Energy Socket wordt individueel geijkt voor zeer precieze metingen, waarbij Homewizard aangeeft dat deze +/- 99,5 % correcte metingen verricht.

Hoe betrouwbaar is de Homewizard Watermeter?

Het waterverbruik wordt nog steeds analoog gemeten. Daarom moet je ook nog steeds ieder jaar de waterstanden doorgeven. De Homewizard watermeter werkt dan ook op basis van je analoge watermeter. In je watermeter bevindt zich een ronddraaiende meter die per liter een rondje maakt, op basis van magnetische sensoren in de Homewizard watermeter worden de bewegingen van je analoge meter geregistreerd en doorgegeven aan de app. Afhankelijk van of je de watermeter met een batterij voedt of via een USB-c kabel, wordt het waterverbruik vier keer of realtime doorgeven.

Via de Homewizard App kan je de sensoren van de Homewizard Watermeter kalibreren, zodat ze precieze metingen kunnen verrichten. Zoals wij hebben begrepen van Homewizard worden de standen per liter bijgewerkt in de app, maar krijg je ook korter tussengebruik dan op de minuut inzichtelijk. Was je bijvoorbeeld je handen, dan zal dit waarschijnlijk pas later in de app verschijnen als de meter volledig rond is geweest (1 liter verbruik). Maar het verbruik van die liter wordt dan wel opgesplitst over de tijden dat het daadwerkelijke gebruik was.

We hebben zelf twee metingen verricht om de betrouwbaarheid van de Homewizard Watermeter te meten over twee verschillende dagen. De meting was exact hetzelfde in de app als op de analoge meter. Dit verbaasde ons ook enigszins, omdat kleine verschillen tussen digitale en analoge metingen weleens optreden, maar voor de betrouwbaarheid van de Watermeter is dit natuurlijk goed nieuws!

Hoe betrouwbaar is Homewizard als webshop en merk?

Homewizard was een aantal jaar terug een smarthome merk dat een Homewizard hub op de markt bracht waarmee je verschillende smart home apparaten met elkaar kon laten samenwerken. Twee jaar geleden is het merk gestopt met het updaten van de Homewizard Gateway en biedt het bedrijf geen ondersteuning meer hiervoor. Er waren verschillende alternatieven voor de Homewizard Gateway, waardoor Homewizard in die tak van sport nooit marktleider is geworden.

Sindsdien richt het merk zich volledig op de Homewizard Energy app en de apparaten waarmee je je verbruik kan meten. Wat begon met een P1 Meter, is inmiddels een totaal oplossing inclusief slimme stopcontacten, kWh meters en watermeter. Omdat het bedrijf zich goed doorontwikkeld is het in korte tijd op het gebied van energiemeters de absolute marktleider geworden.

Klachten over Homewizard

Over de Homewizard app en de bijbehorende apparaten zijn gebruikers over het algemeen erg enthousiast vanwege de simpele installatie en de handige overzichten in de Homewizard Energy App. Maar met de populariteit is ook de vraag naar de Homewizard slimme meters gegroeid, waardoor ook het aantal klachten over bezorging en de support is toegenomen.

Wij zijn op de hoogte van een aantal van deze klachten, maar kunnen wel op basis van onze eigen ervaring zeggen dat dit uitzondingen zijn. We hebben zelf de afgelopen maanden regelmatig besteld bij Homewizard en hadden de bestelde artikelen binnen 1 a 2 dagen in huis. Op dit moment is het aantal klachten ten opzichte van het aantal bestellingen ook nog te verwaarlozen. Wij gaan er dus echt vanuit dat dit uitzonderingen zijn en kunnen enkel op basis van onze bestellingen en van andere klanten zeggen dat we hier zelf nog niets van gemerkt hebben.

De klachten gaan vooral over te late bestellingen en een niet of slecht reagerende klantenservice. Homewizard blijft een merk dat in korte tijd heel groot geworden is, dus hopelijk hebben ze de achterstanden met betrekking tot de klantenservice snel weggewerkt. Dit mag uiteraard geen excuus zijn, want je hebt ten slotte betaald voor een product waarvan je wilt dat moet werken. De support die je in eerste instantie via de chatbot krijgt is onvoldoende en ook op de beloofde mail zal je een paar dagen langer moeten wachten, dan je gewend bent van webshops die wel de capaciteit hebben om dit snel af te handelen.

Te hoge prijs betaald voor Homewizard via Bol.com?

Ten slotte is er nog de doorverkoop van Homewizard via Bol.com. Er zijn partner verkopers van Bol.com die Homewizard voor een flinke meerprijs via de webshop verkopen. Deze verkopers kopen Homewizard in bij Homewizard zelf om het vervolgens voor een veel te hoge prijs door te verkopen. Veel consumenten weten niet beter en bestellen Homewizard dan voor deze schandalig hoge prijs via Bol.

Hier kan Homewizard helaas weinig aan doen. Het is jammer dat een webshop als Bol.com hier niet tegen optreedt en het oogluikend toe staat. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee! Koop Homewizard dus enkel via de officiële webshop.

Ben je op zoek naar de goedkoopste prijs voor Homewizard? Lees dan onze tips over de Homewizard voordeelbundels.

Tip: Bestel de Homewizard alsnog via Homewizard zelf en retourneer het Bol.com product gratis! Je kan dan zelfs je nieuw ontvangen product van Homewizard terug naar de tweede verkoper sturen, indien ze moeilijk doen dat de verzegeling is verbroken. Dit is de enige manier om deze manier van mensen misleiden te stoppen.